Átlátszó körömvirág szappanA szappan használat könnyű! Három egyszerű szabály betartásával takarékoskodhatsz és még tovább élvezheted kedvenc natúr kozmetikumod használatát!

1. Tárold mindig olyan szappan tartóban, ahonnan le tud csepegni róla  a víz.

Természetes szappanjaink sok folyékony olajat (olíva, ricinus, stb.) tartalmaznak, amitől az állaga nem olyan kemény, mint az iparilag előállított termékeké. Nem tartalmaznak az állagot befolyásoló adalékot sem, így könnyebben puhulnak és feláznak, ha tartósan vízben vannak. Ha le tud csepegni a víz, tovább használható, kevésbé kopik a szappan, gazdaságosabb a használata.

2. Használat után rázd le egy mozdulattal a vizes-habos réteget róla

Le is öblítheted röviden, ha így rázod meg máris sokat tettél azért, hogy tovább tudd a szappanok áldásos hatásait élvezni. Nem ázik szét, többször tudod használni. Nem mellékesen minél hatékonyabban használsz ki egy megvásárolt terméket, annál kevésbé szennyezed a környezetet.

Szappantartó: szép de nem jó

Szappantartó: szép de nem jó, megáll a víz benne

3. Mindig csak annyit szappanoz és ott, ahol szükséges

A kevesebb néha több, a szappanokra is érvényes a mondás. Az egyik legtermészetesebb és legbőrbarátabb tisztálkodási mód a szappanos mosakodás, mégsem szabad túlzásba esni. A natúr szappanok akkor is megfelelően tisztítanak, ha nem képződik akkora habjuk mint más kozmetikumoknak. Minden tusolás és fürdés alkalmával nem szükséges tetőtől-talpig, mindenhol vastagon beszappanozni magunkat. Kivétel, ha kéményseprő vagy. 🙂

Igazi rajongónak, mindig többféle van a kincsestárában, így váltogatva lehet használni a különböző darabokat. Ez nemcsak élmény, hanem jót tesz a szappan minőségének és kopásállóságának.

Még természetesebbé és környezet barátabbá tudod varázsolni a fürdőszobai élményt, ha természetes anyagú szappantartókat használsz. Fából, bambuszból, kerámiából, kőből.